söndag 1 april 2012

Premiär: GAIS - Häcken 0-0

Så var den avklarad. Den tuffa premiären borta mot GAIS. En stor publik på runt 11 000 bjöds på kamp, fart, fläkt men som sagt, inte på några mål.

Anklev bankar en dålig makrillrensning runt minut 20 klockrent i stolpen. Första halvlek var vår. GAIS darrade betänkligt och lät oss hålla mittfältet.

Andra halvlek är till största delen GAIS-dominerad. Man gör ett par byten och vips är man med i matchen igen. Det är istället vi som får börja jaga. Trots några rejäla chanser mot slutet lyckas vi ändå hålla undan och ta med en rättvis poäng hem.

Denna första laguppställning som gett de flesta huvudbry visade att Forsell fick högerbacken och gjorde det bra. Ali Khan var heroisk och kanske bäste gulsvarta (dagen till ära var Häcken visserligen orangea) spelare. Martin Ericsson fick sällskap av Lewicki! Han gör det riktigt bra och ligger så tätt på Wanderson att den senare undrade om han skulle följa med in i omklädningsrummet också. Anklev till höger på mitten gör det också väldigt bra och är med och skapar chanser men är också en gubben i lådan som dyker upp och avslutar. Drugge som nr 10 får gott betyg i media. Kanske är det min okunskap men jag såg inte jättemycket av honom. Han jobbar dock på bra och sliter. Waris längst fram springer offside på ett ibland tämligen amatörmässigt sätt. Han kommer dock göra flera strutar när han väl tajmar löpningarna.

Tråkigt var att Kari fick utgå efter första halvlek och ersattes av Tom som alltså fick 45 minuter. Mot slutet gick även Ali Khan sönder och fick avsluta matchen på gammalt 30-talsmanér och halta omkring längs med ena långsidan. Oklart hur illa det är med dessa herrar. Båda är nyckelspelare. Kari bidrar enormt mycket framåt och var en anledning till att vi tappade offensivt efter paus. Defensivt gjorde Tom det utmärkt.

Premiären avklarad. Aaaah, äntligen är det igång igen! MFF är nästa upphausade lag till rakning när det vankas hemmapremiär.

Inga kommentarer: